RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

У Путіна відповіли на жорсткі загрози Трампа щодо Сирії

Росія звинуватила США в спробі "замести сліди" використання хімічної зброї в Сирії шляхом запуску "розумних" ракет.

Про це офіційна представниця російського Міністерства закордонних справ Марія Захарова заявила на своїй сторінці в Facebook.

"Розумні ракети повинні летіти в бік терористів, а не законного уряду, який кілька років бореться з міжнародним тероризмом на своїй території", - відповіла Захарова на загрози США.

У той же час, вона заявила, що інспекторів Організації по забороні хімічної зброї попередили, що "розумні" ракети можуть знищити всі сліди використання в Сирії хімзброї, і припустила, що в цьому і полягає план США.

"Або вся задумка і полягає у тому, щоб швидко замести сліди провокації ударами розумних ракет, і міжнародним інспекторам вже нічого було б шукати в якості доказів?", - написала представниця зовнішньополітичного відомства РФ.

Нагадаємо, раніше в Росії заявили, що будуть збивати будь-які ракети, які США пустять по Сирії, на що американський лідер Дональд Трамп закликав РФ "приготуватися", оскільки прилетять "славні, нові і "розумні" ракети.

Більше про перспективи сирійського конфлікту і наслідки для Росії можливої атаки США читайте у матеріалі "Апострофа" - Відповідь Путіну в Сирії: куди цього разу полетять ракети Трампа.