RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Названо імена найбільш злісних нардепів-прогульників Ради в квітні

У квітні поточного року 13 народних депутатів не проголосували ні разу у Верховній Раді України.

Про це повідомляє Комітет виборців України (КВУ).

Так, протягом місяця пропустили всі голосування Верховної Ради такі нардепи, як Вадим Рабинович, Євген Бакулін ("Опозиційний блок"), Євген Мураєв, Дмитро Ярош, Костянтин Жеваго, Сергій Клюєв, Олександр Онищенко, В'ячеслав Костянтинівський, Надія Савченко (всі позафракційні), Віталій Чепинога і Петро Сабашук (БПП), В'ячеслав Богуслаєв ("Воля народу") і Юрій-Богдан Шухевич (Радикальна партія Олега Ляшка).

Відзначається, що зазначені депутати офіційно пропустили голосування парламенту з невідомих причин. Тобто, не через хвороби або відрядження.

"Деякі з них були присутні в Раді на момент голосувань, однак участі в них не брали. Так, Вадим Рабинович був письмово зареєстрований на трьох пленарних засіданнях ВР, В'ячеслав Богуслаєв і Костянтин Жеваго - на одному, Віталій Чепинога - на восьми", - додали в КВУ.

Інфографіка: cvu.org.ua

Частина депутатів проголосували лише кілька разів на місяць. Серед них є ряд відомих прізвищ. Так, Нестор Шуфрич проголосував 7 разів, Дмитро Добкін - 11, Володимир Парасюк - 20, Віталій Хомутинник - 20, Михайло Добкін - 24 з 267.

Загалом сорок народних депутатів пропустили 90% голосувань Ради в квітні.

Всього в квітні було проведено дванадцять пленарних засідань парламенту, на яких відбулося 267 голосувань. Серед іншого, в квітні народні депутати підтримали звернення президента по автокефалії православної церкви, прийняли за основу законопроект про національну безпеку України, розподіл керівних посад у комітетах Ради, соцзахист чорнобильців та правила поводження з радіоактивними відходами.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стали відомі імена найбільш злісних нардепів-прогульників Ради в березні.