RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

NYT пише про замороження розслідувань в Україні проти Манафорта

В Україні практично припинилося розслідування чотирьох справ проти екс-голови виборчої кампанії президента США Дональда Трампа Пола Манафорта.

Про це написало американське видання The New York Times.

Відзначається, що перш за все мова йде про справу про відмивання і шахрайство під час роботи консультантом в "Партії регіонів".

"Але в Україні, де чиновники побоюються образити Трампа, чотири справи, в яких фігурує Манафорт, фактично заморожені головним прокурором України", - пишуть в США.

У ЗМІ вважають, що припинення розслідування може бути пов'язане з рішенням США продати Україні протитанкові ракети Javelin, - остаточне рішення про це Пентагон оголосив 2 березня, а вже на початку квітня в Україні видали наказ припинити розслідування: чолі департаменту спецрозслідування ГПУ Сергію Горбатюку заборонили видавати повістки для опитування свідків та отримання показань.

Ще одна справа пов'язана з екс-головою комітету Ради із зовнішніх зв'язків Віталієм Калюжним, який підписав частину указів партії про виплату для Манафорта $12,5 млн. Ще дві справи стосуються юридичної компанії Skadden Arps, яка разом з Манафортом склала доповідь по Юлії Тимошенко.

Варто зауважити, що заступник Генпрокурора Євген Єнін дуже здивувався такій публікації TNYT.

"Хочу сподіватися, що йдеться про банальну помилку в перекладі, оскільки ні про які проблеми в міжнародно-правовому співробітництві між ГПУ і нашими американськими партнерами не йде. Найкращим свідченням цього є повернуті з США в Україну більше $600 тисяч в рамках справ, пов'язаних зі згаданими в статті виробництвами, - написав він. - Ніяких "заборон" виконувати запити про міжнародно-правову допомогу з США не існує в природі!".

Як повідомляв "Апостроф", Манафорта можуть засудити до довічного ув'язнення в США.