RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

Всі новини

На Заході пояснили, що робити Україні з великим відтоком людей за кордон

Жителі України виїжджають в інші країни, оскільки не відчувають себе захищеними на батьківщині, і держава повинна дати молоді можливість використовувати свій потенціал.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповіла угорський політик українського походження Ярослава Хортяні.

На думку політика, можна спостерігати величезну кількість мігрантів з України, оскільки робота не оплачується гідно, закони не працюють, і громадяни не відчувають себе захищеними. Крім того, виїжджають і молоді люди, які хочуть реалізувати себе в новій країні.

"Питання, а де працює це агентство, яке повинно займатися міграційними потоками, чому нічого не робить? Ми ж за вас боролися, ви ж так хотіли безвіз з Європою", - підкреслила Хортяні.

На її думку, уряд повинен повернути в Україну хоча б частину молоді і дати тій частині, що залишилася, можливість реалізувати свій потенціал.

"Не думайте, що бути мігрантом так легко. Це дуже складно, в першу чергу морально. В моїй ситуації було по-іншому, я полюбила угорця, вийшла заміж і поїхала за ним. І то мені було дуже складно вивчати мову, культуру, звикати до нового оточення. Нехай Україна забезпечить ту зарплату, за якою українці їдуть за кордон, хоча б 1000 євро", - зауважила Хортяні.

Більше про зміни в Україні читайте в матеріалі "Апострофа": Україні загрожує війна на два фронти, не тільки з Росією - європейський політик.