RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Помилилися з пунктом призначення: в Україні вказали на серйозний промах Путіна зі спробою повернути СРСР

Спроби російського президента Володимира Путіна відтворити СРСР призвели до того, що очолювана ним країна опинилася на порозі кризи.

Таку думку в колонці на Крим.Реалії висловив журналіст Павло Казарін.

За його словами, імперія в Росії з'явилася раніше, ніж встигла сформуватися національна держава. При цьому радянська система знищила всіх, хто претендував на "особливу думку". До того ж розвал СРСР на відміну від сусідів росіяни сприйняли як втрату своєї незалежності.

"Це все не могло не народити запит на велич. Узагальнене "ми" перемогло простір приватного "я". Російська опозиція запевняє, що Володимир Путін нав'язав країні свій порядок, що пересічний обиватель хоче достатку і спокою. Але зараз це виглядає як самозаспокоєння", - зазначив Казарін.

Також він вважає, що Путін не створював запит на велич, а просто влучив у нього. До того ж йому сприяли ціни на нафту і політична епоха.

"Проблема імперських апетитів в тому, що вони здатні лише зростати. Це подібно наркотику, доза якого з разу в раз повинна збільшуватися. Мюнхенська промова, війна в Грузії, розгін Болотної, вторгнення в Україну, війна в Сирії, втручання у вибори по всьому світу - Москва послідовно пробує світ на міцність. І якщо не зустрічає відсіч - розширює межі дозволеного", - каже журналіст.

При цьому він зазначає, що спроба відтворити СРСР увінчалася не тим результатом, який очікував отримати Кремль.

"Є тільки одне "але". Спроба реконструювати Радянський Союз небезпечна невивченими уроками. Москва ризикує виявити, що помилилася з пунктом призначення. Вона хотіла потрапити в сімдесяті - період Наради з безпеки і співробітництва в Європі. А попала в вісімдесяті: Афганістан, наростання кризи в економіці, гонка озброєнь і санкції", - резюмує журналіст.

Також читайте на "Апострофі" матеріал про причини військових невдач Путіна в Сирії і поразки в Україні - Путіне, запалюй: чому Росія зазнає військових невдач.