RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Обрання нового аудитора НАБУ: стало відомо, хто може з'явитися в комісії від Порошенка

Президент України Петро Порошенко може вибрати новим аудитором Національного антикорупційного бюро одного з відкинутих Верховною Радою України кандидатів.

Про це розповіли джерела "Апострофа" в парламенті.

Відзначається, що в комісії незалежного зовнішнього оцінювання роботи НАБУ має бути три члени - від Верховної Ради, Кабміну і президента.

Уряд обрав президента Інституту прикладних гуманітарних досліджень і викладача Інституту міжнародних відносин КНУ ім. Тараса Шевченка Михайла Буроменського, в той час як Рада з третьої спроби обрала українського правозахисника Володимира Василенка.

Однак контролююча комісія все ще не може взятися до моніторингу діяльності НАБУ, їй не вистачає ще одного члена – від президента. Петро Порошенко, за словами багатьох опитаних депутатів, не поспішав призначати свого аудитора, бо чекав на рішення Верховної Ради

У парламенті вважають, що вибрати він може і когось із претендентів, раніше відкинутих Радою, навіть американського екс-прокурора Томаса Файєрстоуна.

Більше про призначення нового аудитора НАБУ читайте в матеріалі "Апострофа" - З третьої спроби: як Рада зробила те, що у неї не виходило більше року.