RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Незручний для нардепів: названо причини, чому Рада не прийме важливий закон

Законопроект, що передбачає покарання для народних депутатів України за кнопкодавство у вигляді позбавлення волі на термін від 3 до 7 років, навряд чи знайде підтримку в парламенті.

Про це заявив "Апострофу" політичний експерт Ігор Петренко.

За його словами, навіть незважаючи на наближення виборів, шансів на запровадження такого покарання для кнопкодавів дуже мало.

"Це корупційно-олігархічна система, яка передбачає, що депутат повинен віддавати свій голос за те, що потрібно. Велика частина наших парламентаріїв - це пальці, які повинні тиснути на кнопки", - зазначив Петренко.

Він уточнив, що мета подібної ініціативи може бути зовсім в іншому.

"Можна нарікати на сусідів з іншої фракції, яка не хоче голосувати. Але поки не буде змін у політичній культурі та депутатської етики, поки не будуть прибрані умови, завдяки яким такі люди можуть проходити в парламент - це, зокрема, питання нового Виборчого кодексу - нічого не зміниться. А як фішка, яку можна використати, враховуючи низькі рейтинги "Народного фронту", це зійде", - сказав Петренко.

Так, єдине, що точно можуть зробити нардепи, - це проголосувати за законопроект у першому читанні, як це вже траплялося неодноразово з незручними для них законами, а потім максимально відтягувати розгляд у другому читанні і в результаті не приймати закон зовсім.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Депутатів хочуть саджати на 7 років за один з "гріхів": що з цього вийде.