RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Названо найслабше місце України, по якому б'є Кремль

На сьогоднішній день найбільш слабким місцем України, по якому б'є Кремль, є море.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив глава Центру досліджень армії, конверсії і роззброєння, військовий експерт Валентин Бадрак.

За його словами, Україна на провокації в морі змушена реагувати відповідно до своїх оборонних можливостей.

"Море - це та ділянка, яка для України завжди була найбільш слабким місцем навіть у фінансуванні. Військово-морські сили завжди фінансувалися за залишковим принципом. Коли у нас навіть виходило щось зробити для армії в плані підтримки Збройних сил, Військово-морські сили завжди були аутсайдером - у плані поглядів Києва на те, як розвивати і як фінансувати", - сказав Бадрак.

Він уточнив, що це все вплинуло на стан Збройних сил, у тому числі на людський фактор. Так, досить багато людей перейшли на бік Росії і залишилися в Криму, причому в різних відомствах.

"Там не тільки армійські відомства, а й прикордонні, і спеціальні служби, "Альфа" і так далі. Не буду на цьому зупинятися, скажу тільки, що Україна має обмежені можливості реагування і, як на мене, їх потрібно активізувати. У принципі, це зараз і робиться", - підсумував експерт.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Україна створює потужну ракету, в Кремлі вже дуже турбуються - військовий експерт.