RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Працював проти венесуельського диктатора: ЗМІ розкрили резонансні дані про політтехнолога Бойка

Колишній віце-прем'єр, голова фракції "Опозиційний блок" Юрій Бойко, який може стати кандидатом від екс-регіоналів на майбутніх президентських виборах в Україні, співпрацює одразу з трьома американськими політтехнологами.

Про це повідомляє "Українська правда".

Відзначається, що це Девід Блюстоун, Джон Гарретт і Кейт Маккартні, які регулярно прилітають до Києва. Блюстоун спеціалізується на створенні стратегій, розробці та аналізі фокус груп. Він консультував венесуельську опозицію в ході президентської кампанії під час правління Уго Чавеса.

Гарретт працює над репутацією політиків і корпоративних клієнтів. Його профіль - брендування, слогани, повідомлення для цільової аудиторії. Свого часу працював над аналізом політики компанії Mitsubishi. Кейт Маккартні спеціалізується на детальному вивченні виборців і аналізі громадської думки.

Видання уточнює, що раніше "регіоналами" займався американський політтехнолог Пол Манафорт, який згодом керував штабом Дональда Трампа на виборах президента США. Тепер у Манафорта великі проблеми з правосуддям - на батьківщині його звинувачують у відмиванні грошей і несплаті податків. Тому в таборі опозиціонерів з'явилися нові іноземні фахівці - представники компанії "Сlearpath strategies".

"Американці мають класний досвід, вони постійно пропонують інновації, але не мають розуміння українських реалій. Тому ми взяли ще наших політтехнологів, які приземляють їх, і виходить дуже красиво", - розповіло джерело в оточенні глави АП часів Януковича.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, що оточення екс-президента України Віктора Януковича через офшори заплатило близько двох мільйонів євро за лобістські послуги високопоставлених європейських екс-політиків.