RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Політика

Новини

28 вересня

Всі новини

Стало відомо, коли Рада розгляне обмеження депутатської недоторканності

Верховна Рада України може розглянути скасування депутатської недоторканності восени 2018 або взимку 2019 року.

Про це під час брифінгу за результатами засідання погоджувальної ради парламенту заявив спікер Верховної Ради Андрій Парубій.

"Ми пройшли перший етап, є рішення Конституційного суду. Я зацікавлений у тому, щоб це питання було якомога швидше. На даний момент у нас ще немає рішення комітету, але навіть якщо рішення комітету буде в цю середу, нам необхідно добре проаналізувати з главами фракцій, чи ставити його в літній тиждень, чи поставити його в перший тиждень вересня, коли буде велика мобілізація", - зазначив він.

У той же час Парубій висловив надію, що профільний комітет прийме рішення щодо проекту змін основного закону найближчим часом. Він уточнив, що для першого етапу потрібно 226 голосів, а для заключного - 300.

"У нас є варіант: спробувати, щоб вже на цій сесії 226, і, відповідно, восени необхідно буде назбирати 300; або восени 226, а на початку зими - 300. Я в будь-якому випадку вважаю, що і один, і другий етап ми повинні пройти до президентських виборів. Моя ідея полягає в тому, що напередодні виборів, і президентських, і парламентських, набагато легше буде збирати голоси під таке важливе питання", - підсумував спікер.

Як повідомляв "Апостроф", президент України Петро Порошенко вніс до парламенту законопроект про скасування депутатської недоторканності 17 жовтня 2017 року.

6 червня Конституційний суд України дозволив скасувати недоторканність народних депутатів.