RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Стало відомо про плани Лещенка і Найєма запустити новий політичний проект

Народні депутати з фракції "Блоку Петра Порошенка" (БПП), "єврооптимісти" Сергій Лещенко, Мустафа Найєм та Світлана Заліщук перейнялися своїм політичним майбутнім і готують новий проект.

Про це дізнався "Апостроф".

Відзначається, що, незважаючи на перманентний конфлікт з керівництвом фракції, залишати її вони не хочуть через імперативний мандат, що дозволяє позбавляти повноважень депутатів у разі їх виходу. У 2016 році від цієї норми постраждали члени фракції БПП Микола Томенко та Єгор Фірсов. Більше ніхто ризикувати не хоче.

Однак у парламентських кулуарах заговорили про те, що порушники спокою в президентському блоці мають плани про новий політичний проект прихильників реформ на ліберальний лад. Лещенко та Найєм інформацію підтверджують, але подробицями ділитися особливо не хочуть.

"Новий суб'єкт політичного життя може бути запущений. Я беру участь у цьому процесі, але не готовий відповідати за інших", - заявив Найєм.

При цьому виходити з партії "Демократичний альянс", в чиїй політраді вони числяться, "єврооптимісти" поки не збираються. Вони ходять на засідання партактиву і беруться за різні партійні доручення. Співголова "ДемАльянсу" Василь Гацько запевняє: його партія не стане базою для інших політпроектів.

"Наскільки я знаю, ніякої конкретики [в розмовах] зі створення такого проекту немає. По-моєму, ця ідея - взагалі помилка", - сказав він.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Процес пішов: депутати Порошенка, Садового і Яценюка шукають новий "дах".