RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Боротьба за голоси: джерело розповіло, чим Порошенко може натиснути на Кличка

Незважаючи на просування деякими соратниками мера Києва Віталія Кличка ідеї про те, щоб йти на вибори самостійно, для цього існують серйозні перешкоди.

Про це "Апострофу" розповіли джерела в оточенні Кличка.

Як повідомляється, деякі соратники мера Києва вважають, що з "Блоком Петра Порошенко" у них немає перспектив, тому вмовляють Кличко реанімувати "УДАР" і піти на парламентські вибори самостійно.

Однак сам київський міський голова поки не вирішив, залишатися в своїй нинішній ролі або висуватися на загальнонаціональні вибори.

"Він коли зрозумів, що йому доведеться пахати не тільки в Києві, але і по всій країні, і при цьому ще й стежити за тим, що відбувається в столиці, доведеться їздити, спілкуватися з виборцями, став сумніватися в цій ідеї. Тим більше та ж соціологія показує, що Київ підтримує його як мера, але не готовий відпускати його на президентство", - коментує "Апострофу" людина з оточення Кличко.

Крім того, нинішній президент Петро Порошенко також може перешкодити планам соратників мера.

"Є момент ухвалення бюджету, і тут Кличку потрібно мати хороші відносини з президентом, йому війна з ним не вигідна. Крім того, правоохоронні органи давно вже назбирали на Кличка і, наприклад, Білоцерковця папки зі справами, і той знає про це", - розповідає "Апострофу" обізнаний співрозмовник.

Детальніше про плани Віталія Кличка і можливий розрив з "Блоком Петра Порошенко" читайте в матеріалі "Апострофа": Сюрприз для Порошенка: Кличко штовхають на розрив з президентом.