RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Як зустріч Порошенка з Трампом може зіграти на користь України: названо ряд важливих моментів

Президент України Петро Порошенко на зустрічі зі своїм американським колегою Дональдом Трампом міг досягти відразу декількох позитивних зрушень.

Про це "Апострофу" розповів аналітик Українського інституту майбутнього Ігар Тишкевич.

Відзначається, що раніше в ЗМІ з'явилася стаття про можливість великої угоди "Сирія в обмін на санкції за Україну", яка передбачає скасування або призупинення обмежувальних заходів США проти РФ в обмін на скорочення російсько-іранського співробітництва.

За словами Тишкевича, якщо Трамп піде на подібну угоду, то США, а з ними ймовірно і ще кілька країн, де-факто визнають контроль над Кримом, не визнаючи де-юре, в обмін на якийсь формат миротворців.

"Якщо такий формат піде одним пакетом, то, по-перше, буде проблема для української влади, тому що викличе черговий виток внутрішньополітичної кризи. По-друге, будуть проблеми з реалізацією, тому що в українському суспільстві немає монополії якоїсь сили на позицію щодо Донбасу, щодо Криму, з вирішення проблем", - підкреслив аналітик.

"Якщо Порошенко доніс до Трампа цей меседж - це дуже корисно і потрібно. Якщо він доніс меседж, що великі угоди, де в якості розмінної монети використовується Україна, не є добре - це теж позитив. Якщо він доніс Трампу своє бачення, чим Україна може бути корисна США, тому що Трамп працює з точки зору бізнесу. Тобто якщо ми корисні, він за нас заступається і втручається. А якщо це валіза без ручки, тоді відповідаємо словами одного з українських президентів "маємо те, що маємо", - додав він.

Більше про підсумки саміту НАТО читайте в матеріалі "Апострофа" - Трампу запропонували велику угоду з Росією: яка роль України.