RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

22 квітня

Всі новини

Чому Україна не домагається ліквідації "гуртків" бойовиків ДНР-ЛНР на Заході: названо причини

Так звані "представництва" бойовиків ДНР і ЛНР в країнах Європи часто існують як громадські організації і їх діяльність була б неможливою, якби ці формування були прирівняні до терористичних організацій на міжнародному рівні.

Про це "Апострофу" розповів військовий оглядач сайту "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

"Справа в тому, що такий центр може відкрити будь-який бажаючий на приватних засадах, і він буде діяти як громадська організація. Це не заборонено, адже ці псевдореспублікі не прирівнюються до терористичних організацій. Навіть за символіку ДНР на футбольних матчах ніяк серйозно не карають в європейських країнах", - зазначив він.

Також Коваленко додав, що якби ДНР і ЛНР були визнані терористами на міжнародному рівні, то будь-яка їхня спроба відкрити представництво в Європі була б протизаконною. Однак прийняти таку норму в ЄС буде дуже складно.

"Європейське співтовариство за останні чотири роки практично нічого не привнесло в розвиток і розширення санкцій проти РФ, а тільки їх продовжувало. Тому не думаю, що в ЄС підуть на законодавчі кроки щодо заборони громадянам симпатизувати ДНР", - говорить він.

У свою чергу дипломат Богдан Яременко також назвав цей варіант безперспективним і нагадав про складнощі, з якими позов України проти РФ просувається в міжнародних судах.

"ЛНР і ДНР не є терористичними організаціями як такими. Якщо ми маємо міждержавний конфлікт, то немає терористичних організацій. Є афілійовані з Росією і керовані Росією утворення. Тобто агресор – Росія, а не терористичні організації ЛНР/ДНР. Росія веде війну проти України, і її представники діють на тимчасово окупованих територіях України", - резюмував він.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": "Це все дуже маргінально": навіщо ДНР збирає в ЄС друзів Асада і анархістів.