RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

17 квітня

Всі новини

Порошенко поговорив з головним дипломатом Трампа: розкрито подробиці

Президент України Петро Порошенко провів телефонні переговори з главою Держдепартаменту США Майком Помпео.

Про це повідомляється на офіційному сайті українського президента.

"Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з Держсекретарем США Майком Помпео. Сторони підтримали підходи до подальшої протидії російській агресії та відновлення територіальної цілісності України, в тому числі з урахуванням останніх контактів між Главами двох держав", - зазначається в повідомленні.

Також відомо, що Порошенко подякував Помпео за декларацію про невизнання спроби анексії українського Криму Росією. В даному контексті було наголошено на пріоритетність продовження руху від політики невизнання анексії до політики деокупації Криму.

В ході бесіди зазначалося, що ціна агресії Росії буде зростати до тих пір, поки вона не відмовиться від конфронтаційної політики. Також політика санкцій відносно Росії буде зберігатися, поки не будуть відновлені суверенітет і територіальна цілісність України, включно з Кримом, а "спроби російської сторони нагнітати ситуацію і надалі отримуватимуть адекватну відповідь і збільшувати ціну триваючої агресії".

Порошенко і Помпео обговорили важливість скоординованих дій в рамках просування ініціативи розміщення міжнародних миротворців ООН на всій території окупованого Донбасу, включаючи повернення контролю над неконтрольованою ділянкою кордону України з Росією.

Обговорювалося і питання звільнення українських заручників і політичних ув'язнених, які утримуються в Росії і на окупованих територіях.

Крім того, сторони підтвердили рішучу позицію щодо існуючих викликів у сфері безпеки в результаті реалізації проекту "Північний потік - 2".

Також Помпео привітав Порошенка з успішним початком процесу запуску Антикорупційного суду.

Згідно з інформацією на сайті Держдепу США, Помпео закликав Україну виконати вимоги МВФ, необхідні для отримання чергового траншу кредиту.

Як повідомляв "Апостроф", Порошенко заявив про досягнення домовленості з західними партнерами про координацію зусиль і взаємодію в запобіганні спроб Кремля втрутитися в українські вибори.