RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

У ЦВК роз'яснили ситуацію з перенесенням президентських виборів

Жодних правових підстав для перенесення чергових виборів президента наразі немає, оскільки, згідно з Конституцією України, наступні вибори глави держави мають відбутися в останню неділю березня 2019 року.

Про це заявив заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера, повідомляє Укрінформ.

"Норма Конституції в частині визначення терміну проведення чергових виборів президента є чіткою, зрозумілою і залишалася незмінною, у тому числі, на час реєстрації кандидатів на пост президента України у 2014 році, на час проведення голосування з виборів президента у 2014 році, на час встановлення офіційних результатів виборів Центральною виборчої комісією, а також на час вступу на пост новообраного президента у 2014 році", - підкреслив Магера.

Що стосується підготовки подання до Конституційного Суду щодо перенесення дати президентських виборів, заступник голови ЦВК сказав, що про це йому відомо лише з чуток.

Магера нагадав, що президентські вибори в Україні призначає не Центрвиборчком, а Верховна Рада не пізніше, як за 100 днів до дати голосування.

Як повідомляв "Апостроф", співробітники СБУ викрили та заблокували в інтернеті діяльність російських пропагандистів, які готувалися до втручання у хід проведення майбутніх виборів президента України.