RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Передвиборна боротьба в Раді: джерела розкрили важливі деталі

Верховна Рада може схвалити оновлення складу Центральної виборчої комісії вже в найближчий четвер, 20 вересня, в крайньому випадку - на наступному тижні.

Про це "Апострофу" розповідають джерела в "Блоці Петра Порошенко".

Як зазначається, перший крок у цьому напрямку Верховна Рада зробила у вівторок, 18 вересня, коли дозволила збільшити кількість членів Центрвиборчкому з 15 до 17. За відповідний проект закону, внесений особисто спікером парламенту Андрієм Парубієм, проголосували 236 народних депутатів. Голоси в основному дали фракції БПП, "Народного фронту", Радикальної партії Олега Ляшка, а також двох депутатських груп "Воля народу" і "Відродження". Не голосували за цей законопроект "Опозиційний блок", "Самопоміч" і "Батьківщина".

"Сподіваємося, що після послання Петра Порошенка (щорічне послання президента буде в цей четвер, 20 вересня, – "Апостроф") парламент під враженням все-таки проголосує за нових членів. Особливо це стосується фракції "Народний фронт". Крайній термін – наступний четвер", - сказав виданню один з нардепів від БПП.

Детальніше про це читайте в матеріалі "Апострофа": Приборкання норовливих: союзники Порошенко в Раді прогнулися під тиском.