RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Скандал з подвійним громадянством: Україну попередили про небезпечні для країни сценарії

Якщо Україна пустить на самоплив скандал з роздачею угорських паспортів на Закарпатті, це згодом може призвести до небезпечних ситуацій, схожим за сценарієм на анексію Криму, причому відразу на всіх "подвійних" територіях.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа".

Так, на думку противників системи подвійного громадянства, країни, які зараз щедро роздають свої паспорти українцям, через 20-30 років захочуть отримати бонусом і території, де ці українці проживають. Ну щоб "захистити" їх. Наприклад, в Криму, ще до анексії півострова, Росія не скупилася на свої паспорти. Відповідно, вводити інститут подвійного громадянства було б доцільно після зміцнення обороноздатності держави.

Цю думку підтримує і аналітик Українського інституту майбутнього Ігар Тишкевич. За його словами, Україна слабка для того, щоб на даний момент відкрито протистояти отриманню українцями подвійного громадянства.

"З огляду на слабкість економіки і організаційну слабкість держави, на сьогоднішній день Україна не може собі дозволити боротися з подвійним громадянством, так як це може перекинути всю державну систему. Давайте уявимо ситуацію, що ми починаємо або штрафувати, або позбавляти другого громадянства українців. Ми як мінімум отримуємо зону громадянського конфлікту в місцях компактного проживання угорськомовного населення, зону конфлікту на Західній Україні, оскільки частина з наших заробітчан вже встигли прийняти польське, словацьке, чешськое громадянство. Ми самі собі наплодимо проблеми, не залишаючи для людей комфортного виходу із ситуації. Звідси питання: наскільки Україна сьогодні сильна, щоб плодити проблеми відразу за 6-7 напрямками", - задається питанням він.

Детальніше про те, що виграє, а де програє Україна, якщо інститут подвійного громадянства буде реалізовано, читайте в матеріалі "Апострофа": В угорців забирають "зброю": чи виграє Україна від подвійного громадянства.