RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Вибухи в Ічні: Порошенко зажадав ретельного розслідування і покарання винних

Ситуація з вибухом складів поблизу міста Ічня Чернігівської області вимагає ретельного розслідування і покарання винних.

Про це заявив президент України Петро Порошенко, заслухавши доповідь силових відомств.

Глава держави підкреслив, що очікує оперативного, однак відповідального розслідування надзвичайної події.

"Хочу окремо підкреслити, що я чекаю швидких результатів розслідування. І дуже відповідальних", - сказав Порошенко, звертаючись до присутніх на нараді головного військового прокурора України Анатолія Матіоса і першого заступника голови Служби безпеки України Віталія Малікова.

Порошенко зазначив, що ситуація, коли "одночасно є підриви трьох складів, а через 20 хвилин після того одночасно підриваються ще шість складів", на яких зберігалися реактивні системи залпового вогню, вимагає ретельного розслідування.

"З огляду на близькість до російського кордону, не випадково, що основною версією Служби безпеки України, Військової прокуратури, є диверсія", - зазначив глава держави.

При цьому він зазначив, що не хоче влаштовувати "покарання заради піару".

"Але ніхто з хапуг, з тих, хто своєю недбалістю допустив це, відновлений не буде", - додав президент.

Він зазначив, що необхідно провести перевірку всіх, хто забезпечував охорону частини в ніч, коли сталися вибухи.

"Щоб ми сьогодні повністю і ретельно вивчили цей досвід для того, щоб не допустити повторення атаки диверсійно-розвідувальних груп противника", - зазначив він.

Окрему увагу президент приділив питанню забезпечення всім необхідним евакуйованих жителів навколишніх сіл і населених пунктів і підкреслив важливість захисту людей.

"Будь-які потреби, допомогу хворим, дітям - це зараз повинно бути нашим першим пріоритетом", - підкреслив Порошенко, доручивши голові Адміністрації президента перевірити пункти притулку евакуйованих і забезпечення їх усім необхідним.

Як повідомляв "Апостроф", в Ічні, Чернігівської області, де вночі почалися вибухи на складах боєприпасів, військові та місцеві жителі ховалися за будинками, переховуючись від небезпеки.