RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Вбивство Гандзюк: стало відомо про цинічну тактику влади

Тимчасова слідча комісія Верховної Ради для проведення розслідування щодо нападів на Гандзюк та інших активістів, створена нещодавно, несе в собі піар-складову.

Про повідомляє "Апостроф", посилаючись на слова членів комісії ВР.

Також нагадали, що незабаром країна зануриться в підготовку до новорічних свят, тому думати про вбивство Гандзюк мало кому захочеться.

"Все одно нікого не покарають", - не під запис сказав "Апострофу" один з депутатів-представників ТСК.

На законодавчому рівні серйозних повноважень комісії не передбачено. Вона несе в собі скоріше "шумовий" характер, дозволяючи зберігати інтерес до резонансних справ на політичному рівні. Депутати можуть спілкуватися зі свідками і підозрюваними. А потім результати своєї роботи вони зобов'язані представити в звіті. Але на слідство ці підсумки роботи ТСК не впливають, правоохоронні органи на свій розсуд вирішують, потрібні їм напрацювання комісії чи ні.

"Висновок комісії не буде розгромним. Це буде компромісне рішення, тому що більшість представників [в ТСК] буде від влади. Але в будь-якому випадку можна буде деяких персонажів потримати за горло", - раніше заявив в коментарі "апостроф" нардеп Ігор Луценко від "Батьківщини".

Саме цього чекають ті, хто не зацікавлений у чесному розслідуванні нападів і вбивств, за якими можуть стояти люди зі зв'язками у вищих ешелонах влади.

"У них проста тактика: дочекатися, коли про справу забудуть, і робити те, що хочеш", - сказав політолог Петро Олещук.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа" - "Убити і забути: як в Україні ховають резонансні злочини проти активістів".