RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Запрошення для Росії: на Заході засумнівалися в необхідності воєнного стану в Україні

Запровадження воєнного стану в Україні може стати своєрідним запрошенням для Росії загострювати ситуацію надалі.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив відомий британський фахівець з політики Росії Джеймс Шерр.

"Не думаю, що Росія буде відповідати прямо. Звичайно, буде дипломатична відповідь і риторика. Будуть і дуже жорсткі питання від Росії - про те, чи вважає Україна, що знаходиться в стані війни з Російською Федерацією. І якщо Україна не готова або не хоче відповісти на це питання, це ще одна причина не вводити військовий стан. Тому що якщо ви заявляєте: "так, ми вважаємо, що юридично тепер перебуваємо в стані війни з Росією", це майже запрошення для Росії загострювати ситуацію надалі. Це непроста ситуація", - говорить він.

Крім того, за його словами, вводити воєнний стан в Україні слід було б тільки в разі нападу на материкову її частину.

"Я не сиджу в Раді, не чув з боку президента Порошенка або Олександра Турчинова обґрунтування необхідності такого кроку. Тут точно немає нічого самоочевидного. Якби дійшло до нападів на материкову частину України, необхідність введення воєнного стану була б очевидною, але в цьому випадку я хотів почути аргументи", - упевнений Шерр.

Детальніше про цілі Росії під час атаки українських кораблів в Азовському морі, читайте в матеріалі "Апострофа": Захід повинен зробити три речі, щоб допомогти Україні в боротьбі за Азовське море - британський фахівець.