RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Зустріч Трампа і Путіна: держсекретар США розповів, коли вона відбудеться

Держсекретар Сполучених Штатів Америки Майк Помпео розповів, коли можлива зустріч президента США Дональда Трампа з президентом Росії Володимиром Путіним.

Про це повідомляє CNN.

За його словами, коли вона може відбудуться залежить від звільнення захоплених в Росії в полон 24 українських моряків і суден у Керченській протоці.

Як підкреслив Помпео, Трамп хотів донести інформацію, що США вважають поведінку Кремля неприйнятним. Держсекретар зазначив, що Трамп вирішив, що "правильним вчинком буде сказати росіянам: поверніть моряків, поверніть українські кораблі, їх люди повинні бути повернуті додому, до їхніх сімей".

Нагадаємо, вранці 25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації здійснили відверто агресивні дії проти кораблів Військово-морських сил ЗС України, які йшли до Маріуполя, протаранивши один з них. Пізніше російські військові кораблі відкрили вогонь по українських суднах в Керченській протоці і захопили їх.

Як повідомляв "Апостроф", президент США Дональд Трамп підтвердив, що скасував зустріч з президентом Росії Володимиром Путіним тільки через інцидент в Керченській протоці.