RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Кораблі НАТО патрулюватимуть море: в США назвали ефективний спосіб дати відсіч Путіну на Азові

Для протистояння Росії на Чорному та Азовському морях Україна могла б здати в оренду США свої порти в обмін на необхідне озброєння.

Про це в статті для The Hill написав старший науковий співробітник Американської ради з міжнародної політики (American Foreign Policy Council) Стівен Бланк.

Він нагадав про розроблену 1940-х роках президентом США Франкліном Рузвельтом програми ленд-лізу, яка в значній мірі годувала Червону армію протягом усієї Другої світової війни.

"Тепер ми повинні зробити те ж саме з Україною на повноцінній основі", - наголосив він.

На думку Бланка, Україна могла б здати порти на Чорному і Азовському морях в оренду США в обмін на озброєння, потрібне їй для ведення війни в повітрі, на морі і на суші.

"У цьому випадку військові кораблі США і НАТО могли б перебувати в цих портах так довго, як буде потрібно, не включаючи Україну до складу НАТО. Це значно зменшило б можливість нападу Росії, якби США патрулювали Чорне і Азовське моря. Крім того, що ці сили завадять майбутнім російським атакам, вони покажуть усім, що саме безрозсудний авантюризм Путіна навів НАТО в Україні, щоб протистояти його цілям", - пояснив експерт.

Він також підкреслив, що не зважаючи на те, що хтось може заперечити, що це стане "марною провокацією Росії", варто пам'ятати, що саме Росія спровокувала Україну і Захід.

Детальніше про те, як Україні вирішити проблему морського протистояння з РФ читайте в матеріалі "Апострофа": Військова сила і не тільки: як США допоможуть Україні відстояти Азовське море.