RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

БПП підкорюватиме Донбас на виборах: стало відомо ім'я "гінця"

Глава фракції БПП Артур Герасимов на наступних парламентських виборах балотуватиметься на окрузі в підконтрольній Україні частини Донецької області.

Про це повідомляють джерела "Апострофа" в політсилі.

Співрозмовник в Донецькій облорганізації БПП стверджує, що команда Герасимова хотіла працювати з округом №45, де в 2014 році переміг самовисуванець Юхим Звягільський, який нині є у фракції "Опозиційного блоку".

"Але в АП сказали, що це було б занадто легко для Герасимова, і вказали на округ №52", - стверджує джерело, який попросив про анонімність. З цього округу обрався народний депутат Ігор Шкіря, який входить до депутатської групи "Відродження".

Джерела "Апострофа" нагадали, що від округу №45 під українською юрисдикцією залишилася тільки Авдіївка. Звягільському в 2014 році було достатньо набрати лише 1454 голоси виборців, щоб пройти в парламент. Для порівняння результат переможця в іншому окрузі №48 на підконтрольній частині області Максима Єфімова (БПП) склав понад 17 тисяч голосів виборців.

Округ Шкірі теж розділений, але його український "шматок" значний. Відповідно, для перемоги депутату довелося зібрати майже 5 тис голосів виборців. "Все одно прогулянка не з важких", - зауважує співрозмовник в донецькій осередку БПП.

Коментувати свою ситуацію "Апострофу" Герасимов відмовився: "До виборів - як до Пхеньяна".

Більш детально про плани нардепів на майбутнє читайте в матеріалі "Апострофа": Геть із Києва: чому верхівка партії Порошенко мітить на мажоритарні округи.