RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

​Дружина Луценка хоче пройти в Раду по "рідному" округу: виборця вже підгодовано

Представник президента України у Верховній Раді, нардеп від Блоку Петра Порошенка Ірина Луценко планує пройти в парламент по мажоритарному округу в Рівненській області.

Про це повідомляє "Апостроф".

За словами декількох джерел у фракції і партії, дружина генпрокурора нібито зупинила свій вибір на окрузі №154 в Рівненській області, причому її не зупинив той факт, що по цьому округу був обраний до Ради її колега по фракції Олександр Дехтярчук. Вона часто їздить туди, і звіти про її зустрічах з місцевими керівниками та вчителями публікує сайт БПП. У 2017 році подружжя Луценко разом з міністром культури Євгеном Нищуком і чиновництвом відкрила в Дубно пам'ятник борцям за волю і незалежність України. На церемонію була запрошений навіть патріарх УПЦ (КП) Філарет. Як зізнавалася сама Луценко, в фонд пам'ятника її сім'я внесла "десь 250-270 тис грн".

Дехтярчук в розмові з "Апострофом" сказав, що поїздки Луценко на округ - її право, адже вона звідти родом. "Як і Василь Грицак (глава Служби безпеки України - "Апостроф"), Оксана Білозір (співачка і народний депутат від БПП - "Апостроф") ... Балотуватися на окрузі може будь-який громадянин, який відповідає чинному законодавству. Мені зараз невідомо те, про що ви говорите (планах Луценко балотуватися - "Апостроф") - сказав виданню Дехтярчук, який сам збирається переобратися.

У прес-службі Луценко виданню відповіли, що питання мажоритарного округу депутатом не розглядається. "Ірина Степанівна залучена в роботу команди президента і про парламентські вибори поки не думає", - йдеться у відповіді прес-службу. Поїздки на округ там вважають даниною подяки Луценко малій батьківщині.

Більш детально про плани нардепів на майбутнє читайте в матеріалі "Апострофа": Геть із Києва: чому верхівка партії Порошенко мітить на мажоритарні округи.