RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Саміт ЄС підтримав загрози Європарламента Путіну

Глави держав-членів Європейського союзу ухвалили рішення з вимогою до Росії негайно звільнити полонених українських моряків, інакше вони будуть розглядати варіант із закриттям своїх портів для кораблів з РФ.

Про це повідомляє видання "Європейська правда", посилаючись на слова президента Європейської ради Дональд Туск.

"Європейська рада вимагає невідкладно відпустити всіх затриманих українських моряків, повернути (захоплені) кораблі і забезпечити вільний прохід усіх кораблів у Керченській протоці", - заявив Туск.

Однак повний текст рішення Євроради поки не оприлюднений. Але вже відомо, що в рішенні згадується можливість введення нових механізмів впливу на Росію.

Цю інформацію підтвердив, зокрема, брюссельський журналіст Рікард Джозвяк. "Євросоюз готовий до прийняття нових заходів, що включають посилення підтримки уражених конфліктом рагіонів України", - цитує він рішення саміту.

Також у виданні відзначають, що всі зовнішньополітичні рішення країн-членів ЄС вимагають одноголосного схвалення.

Як повідомляв "Апостроф", президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп зустрінеться з президентом Росії Володимиром Путіним, коли РФ звільнить українських моряків і поверне судна. Також Трамп підтвердив, що скасував зустріч з президентом Росії Володимиром Путіним тільки через інцидент в Керченській протоці.