RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Названий крок з боку Заходу, який може загнати Путіна в кут

Радикальні заходи проти Росії можуть загнати Кремль в кут, або спровокувати глобальний конфлікт, чого побоюються на Заході.

Про це "апостроф" розповів співдиректор програм зовнішньої політики та міжнародної безпеки Центру Разумкова Олексій Мельник, коментуючи прийняту Генасамблеєю ООН резолюцію "Проблема мілітаризації Автономної Республіки Крим та міста Севастополь, Україна, районів Чорного та Азовського морів".

"Зазвичай ця резолюція - додатковий аргумент на користь позиції, що санкції щодо Росії треба зберігати і розширювати. У той же час ми бачимо, що санкції мають обмежений ефект. Чергове посилення санкцій з боку Сполучених Штатів все одно ще не буде радикальними заходами, про яких давно говорять - наприклад, відключення Росії від системи SWIFT ", - заявив він.

На думку експерта, очевидно, ситуація ще не дозріла для цього. На Заході є також певні застереження, пов'язані з тим, що політика санкцій повинна бути виваженою, "тому що дійсно є реальна загроза загнати Росію в кут або спровокувати".

"Тому що рівень конфронтації настільки високий, що будь-який випадковий інцидент може призвести до глобального конфлікту. Санкції - це не тільки перелік заходів, а й ціла політика", - підкреслив Мельник.

Детальніше про це читайте в матеріалі "Апострофа": Росія небезпечна не тільки для України: що означає рішення ООН по Криму.