RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Тимошенко запропонувала створити символічний ланцюг єдності на ювілей Соборності

Лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко закликала відзначити 100-річчя Соборності всеукраїнським ланцюгом єдності.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

«Через місяць – 22 січня – ми будемо відзначати 100-річчя української Соборності, українського єднання. У цей день я пропоную всім нам на знак нашої доброї волі вийти на вулиці, взятися за руки, стати пліч-о-пліч», – зазначила голова партії.

Тимошенко нагадала, що 22 січня 1919 року на Софіївському майдані в Києві був проголошений Акт Злуки і вперше за сотні років українці об’єдналися в єдину національну державу. А того ж дня 1990 року патріоти з усієї України утворили живий ланцюг, який з’єднав Київ зі Львовом.

«І сьогодні ми мусимо ще раз ствердити для себе та світу нашу мудрість, нашу єдність, нашу силу, переконана політик», - зазначила політик.

«Нас роз’єднують політичні технології, які знову і знову робляться під чергові брудні вибори. Нас весь час намагаються посварити, зіштовхнути один з одним та на цьому отримати фальшиві перемоги», – прикро зауважила голова партії.

Окрім того, Тимошенко наголосила, що у тривожні часи сьогодення – коли наша держава у війні, ми як ніколи маємо бути єдиними.

«Наша соборність, наша єдність у наших серцях і душах. Наша сила – в нас самих, українцях. Отже, збираємося 22 січня у всеукраїнський символічний ланцюг єднання», – підсумувала вона.