RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Україна програє Росії: в ЄС озвучили важливі кроки для реваншу

Українська дипломатія програє Росії пропагандистську війну в Європейському Союзі.

Таку думку в інтерв'ю "Апострофу" висловив керівник паризького Центру вивчення та аналізу політичної діяльності (CERAP) і викладач престижного Інституту політичних досліджень Sciences Po Ніколя Тензер.

"Я говорив деяким міністрам та народним депутатам в Україні, українська дипломатія може і навіть повинна робити більше для створення певної "української фракції" в європейських країнах, Європейському парламенті. Адже якщо поглянути на всі зусилля російської пропаганди, їх не порівняти з можливостями України", - сказав експерт.

Він зазначив, що для України дуже важливо "зібрати інтелектуалів і лідерів думок і робити більше для впливу на громадську думку в європейських країнах".

"Для цього роблять недостатньо, Україна повинна активізуватися", - підкреслив експерт.

Також Тензер закликав Україну демонструвати більше бажання до реформ, боротьби з корупцією і прагнення до незалежності судової системи.

"Дуже багато європейців, жителів західноєвропейських країн не ставлять під сумнів, що Україна є жертвою агресії Росії, але вважають, що ваша влада дуже погана. І тому дуже важко відстоювати інтереси України, що я роблю у Франції, а деякі - в інших країнах. Вкрай важливо, особливо з огляду на майбутні вибори, показати, що Україна - це дійсно успіх демократії. Знаю, що це складно через ситуацію в Україні, соціологію ... але дуже важливо", - резюмував він.

Подробиці читайте в матеріалі "Апострофа": Загострення війни в Україні, підйом ультраправих і значні заворушення в Європі: прогноз французького політолога на 2019 рік.