RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

​"Мирний" план по Україні та змова з Росією: з'явився прогноз по гучній справі екс-радника Януковича

В американських ЗМІ з'явилася інформація про таємну змову щодо України екс-глави виборчого штабу Дональда Трампа Пола Манафорта з російським агентом.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа".

В американських ЗМІ сплив так званий таємний мирний план по Україні, який нібито обговорював Манафорт з Костянтином Килимник (партнером, якого вважають російським шпигуном - "Апостроф"). Головна претензія з боку американських слідчих полягає в тому, що Манафорт намагався приховати цю інформацію від слідства.

"Уряд робить висновок у цьому зв'язку, що перші відповіді пана Манафорта на запит щодо його зустрічей та взаємодії з паном Килимником були брехнею прокурорам та слідчим Офісу спеціального прокурора... Після розкриття документів, пан Манафорт "погодився", що він обговорював чи міг обговорювати мирний план по Україні з паном Килимником більше ніж один раз", - зазначається в оприлюдненому судовому документі.

У свою чергу захист Манафорта переконує, що клієнт просто "забув" про цю подію. Подібний епізод, у разі якщо його вдасться довести спецпрокурору Роберту Мюллеру, додатково вдарить по нинішньому керівництву Білого дому. Адже фактично виходить, що тодішній представник команди Трампа влазив у внутрішні справи України без її дозволу.

Утім, не виключено, що Трамп вже найближчим часом спробує переграти ситуацію. Справа в тому, що днями заступник генпрокурора США, який займається розслідуванням спецпрокурора Роберта Мюллера проти Трампа, Род Розенстайн заявив про звільнення з Міністерства юстиції. Після уходу куратора найгучнішої справи у США, який надав Мюллеру серйозні повноваження, Трамп явно спробує поставити головного розслідувача у стійло. З огляду на це можна припустити, що зараз події навколо справи Трампа розвиватимуться вкрай швидко. З одного боку, Трамп має провести кадрові зміни і цим максимально послабити Мюллера або взагалі звільнити його. З іншого, розуміючи цю небезпеку, цілком ймовірно, що Мюллер спробує викинути кілька козирів, щоб продемонструвати злочинну діяльність Трампа і його домовленості з Росією.

Чи ще фігуруватиме в цій історії Україна? Цілком ймовірно, що так: як це не парадоксально, але саме Україна у багатьох питаннях стала гордієвим вузлом у стосунках між Росією і нинішнім керівництвом Вашингтону. А враховуючи давню роботу в Україні Манафорта – ключової ланки розслідування по Трампу – навіть попри усілякі спроби керівників силових органів сховати цю справу, дуже схоже, що у контексті цієї справи ми ще неодноразово почуємо прізвища українських політиків і бізнесменів…

Детально читайте в матеріалі "Апострофа": Новий Уотергейт: як українське питання грає на імпічмент Трампа.