RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Як Кремль ламає українців: названі основні методи в Україні

В Україні до сих пір є телевізійні канали, які ведуть мовлення російської пропаганди і таким чином проводять політику проросійського характеру.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів член колегії Міністерства внутрішніх справ Антон Геращенко.

Він поділився методами Кремля, які діють на українців, зокрема, перед виборами президента країни. За його словами, найважливіша боротьба ведеться в свідомості людей.

"Насправді, цей закон (закон "Про вибори" - ред.) виписаний чітко і детально, і урна для бюлетенів у нас прозора, є кримінальна відповідальність за підробку бюлетенів, підписів і т.д. Але найважливіша боротьба ведеться в свідомості людей. У нас до цих пір є телевізійні канали, які ведуть мовлення російської пропаганди і таким чином проводять політику проросійського характеру. В інтернеті є велика кількість фейкових сайтів, які поширюють неправду про ситуацію в Україні, сіють страх і ненависть в нашому українському суспільстві", - заявив він.

Як підкреслив Геращенко, це велика проблема - вплив Росії, який ще залишається.

"Якби в 1941 році у Великобританії дозволяли видавати німецькі газети, то навряд чи Черчилю вдалося б організувати народ і вистояти проти агресії фашистів. У нас же в інтернеті вільно продовжують віщати російські медіа. Так, ми закрили в Україні сайти "ВКонтакте" і "Однокласники", але не для того, щоб нашкодити їх користувачам, а тому що ці сайти стали інструментом російської пропаганди і обману українських громадян", - підсумував він.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа" - "В боротьбі за владу українські політики забувають про головне - Антон Геращенко".