RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Мільйони дітей кричать: в Україні фанатів Путіна ткнули носом в криваву спадщину

Росія увійде в історію як масовий вбивця і про це завжди пам'ятатимуть родичі численних її жертв.

Таку думку висловив український дипломат, надзвичайний і повноважний посол України в Австрії Олександр Щерба, відповідаючи на статтю "сірого кардинала" Кремля Владислава Суркова.

"Я знайомий з сім'єю людини, яка стала однією з перших жертв війни. Він народився і виріс в Донбасі. Він був світлий, суто цивільна людина, не тримав зброї і не представляв небезпеки. Він був просто за Україну - в ті тижні, коли Україна ще не цілком усвідомлювала, що прийшла війна і що українці і росіяни можуть стріляти один в одного. Стрілківці влаштували йому смерть - люту, нелюдську, зразково-показову. З тих пір його сім'я залишилася без будинку. Його дитина кричить по ночах і не може жити без таблеток. Їм важко, і страшно, і боляче. Помножте це на десять тисяч. Це ваш витвір, Владислав Юрійович (Сурков, - прим. ред.). Ваше, вашого верховного правителя, вашого глибинного народу, вашої довгої держави, вашої еліти, яка страждає ожирінням. Якщо додати Сирію, Чечню, то таких історій мільйони", - написав у статті для Zn.ua Щерба.

За його словами, "це те, з чим Росія піде в майбутнє".

"Мільйони дітей кричать ночами, мільйони жінок плачуть в подушки через рішення, які прийняли в тому числі і ви. Це те, з чим Росія піде в майбутнє. Це те, що діти і внуки нині живих розповідатимуть своїм дітям в двадцять другому столітті. Це те, що ви візьмете з собою на той світ, коли прийде час", - додав він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі дали прогноз щодо майбутнього Путіна.