RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Папа-міністр прийшов до президента: Вакарчук розповів, як став нардепом

Музикант і громадський діяч Святослав Вакарчук спростував інформацію про те, що його потрапляння в список народних депутатів було пов'язане з впливом батька, міністра освіти Івана Вакарчука.

Про це він розповів в інтерв'ю "Українській правді".

Журналісти передали Вакарчуку слова одного з людей, які в 2007 році складали список блоку "Наша Україна - Народна самооборона" для виборів про те, як той став нардепом: "Ну, як? Просто. Папа міністр сходив до друга президента, і Славка включили" .

Як зазначив Вакарчук, він став народним депутатом до того, як його батько став міністром освіти.

"Мій тато був ректором Львівського університету. Якщо ви думаєте, що якийсь ректор міг прийти до президента і щось сказати, то ви або не до кінця розумієте, як була влаштована політика, або просто видаєте бажане за дійсне. Це абсолютно не відповідає дійсності", - заявив музикант.

Вакарчук розповів, що до нього звернулася команда, яка формувала список на вибори.

"Там було багато різних людей, зокрема, В'ячеслав Кириленко. Для мене було важливим, що я повірив, що зможу щось змінити в країні, використавши це як інструментарій. Після Помаранчевої революції в мене було відчуття, що, можливо, це буде правильним шляхом, і я зможу так швидше й ефективніше допомогти своїй країні", - говорить він.

Однак, похід в нардепи для музиканта закінчився невдачею.

"Я недооцінив рівень, якість політичної культури в Україні на той момент. Я був про неї кращої думки. Саме політична культура України того часу зсередини виявилася жахливою. Якщо ви запитаєте мене, чи стала вона кращою з тих часів? Так, стала. Чи стала вона суттєво кращою? Ні, але я бачу зміни", - резюмував Вакарчук.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", Святослав Вакарчук розповів, за кого буде голосувати на виборах.