RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Порошенко, Зеленський, Тимошенко? Названий кандидат, який може їх переграти

Об'єднання реальних носіїв рейтингів може істотно підвищити шанси Анатолія Гриценка на майбутніх виборах президента, і вплинути на розклади серед фаворитів.

Про це "Апострофу" розповів генеральний директор Комітету виборців України Олексій Кошель.

"Давайте не забувати, що в середовищі кількох політиків відбувається дискусія щодо об'єднання навколо кандидатури Анатолія Гриценка. Чи може цей об'єднавчий формат, якщо об'єднаються реальні носії рейтингів, дати в йому істотний "плюс"? Так, я переконаний в цьому", - сказав він .

Експерт також підкреслив, що виборець завжди позитивно оцінює сам факт об'єднання.

"Це може бути об'єднання моральних авторитетів, об'єднання експертів в підтримку того чи іншого кандидата, тобто формальні об'єднавчі процеси можуть бути різними", - сказав Кошель.

Глава КВУ нагадав, що моральні авторитети, експерти, відомі авторитетні політики, які не беруть участі у виборах, своєї думки не сказали.

"Більш того, якщо традиційно ми розуміємо, що підтримкою моральних авторитетів раніше була позиція пані Забужко, Юрія Андруховича, Дмитра Павличка, тобто відомих письменників і відомих акторів, то зараз такими авторитетами для виборців можуть бути рейтингові мери, рейтингові глави об'єднаних територіальних громад (ОТО), тому що зміни на місцях на рівні ОТО відчуваються. Адже ми побачили асфальтування, прокладку тротуарів, фонтани, сквери і так далі і я думаю, що частина виборців може зорієнтуватися на те, кого будуть по ддержівать авторитетні мери і авторитетні мажоритарники", - підсумував він.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа" - Результат виборів в Україні може переломити несподіване об'єднання - гендиректор КВУ.