RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Україну очікує нова газова війна з Росією: розкрито деталі

З січня 2020 року Росія може повністю зупинити постачання газу в Україну, а також припинити транзит через українську територію до країн Європейського Союзу.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа".

Так термін нинішнього газового контракту закінчується 19 січня 2020 року, а значить вже на наступний день "Газпром" може просто перекрити вентиль, якщо Україна і Росія не підпишуть новий контракт на транспортування газу в ЄС.

При цьому Росія абсолютно не зацікавлена в продовженні контракту через Україну, оскільки в грудні 2019 року очікується завершення будівництва "Північного потоку-2".

Тим часом безліч джерел підтверджують, що ситуація буде розвиватися як раз в такому ключі. Про це, зокрема, свідчить те, що російські і пов'язані з Москвою європейські газові оператори активно скуповують всі наявні потужності в підземних сховищах ЄС.

При цьому як транзит через Україну, так і будь-які постачання в Україну будуть повністю перекриті.

Росія сподівається, що такі дії завдадуть відчутного удару по Україні, її економіці, а також принизять офіційний Київ, показавши європейським партнерам, "нездатність протиставити будь-яку дієву стратегію захисту своїх інтересів".

Подробиці читайте в матеріалі "Апострофа": Росія готує "газовий" удар по Україні: що допоможе уникнути катастрофи.