RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Тимошенко після виборів може стати найсильнішим гравцем: названі умови

На тлі Володимира Зеленського, який, ймовірно, займе пост глави держави, Юлія Тимошенко стане найсильнішим гравцем.

Про це "Апострофу" розповів політтехнолог Сергій Гайдай.

Він пояснив свою думку, висловивши припущення про майбутнє, якщо президентом України стане Зеленський.

"Далі починається робота нового президента, на якого покладені великі надії. Швидше за все, це буде Зеленський, який почне робити помилки, який почне розчаровувати. Зеленський буде змушений будувати свою нову партію, якої у нього немає, а є тільки бренд з високим рейтингом від Зеленського, а його рейтинг буде падати природним чином, оскільки так завжди буває після обрання президента. Все буде залежати від його дій: можливо, він буде діяти ефективно, а, можливо, неефективно. І на цьому тлі найсильнішим гравцем буде Тимошенко, оскільки після програшу політична доля Порошенко - дуже туманна", - розповів Гайдай.

Також він додав, що частина влади перебереться в парламент, і висока ймовірність, що новообраний парламент буде активно обговорювати тему переформатування влади, зміни Конституції і позбавлення президента частини його повноважень, так як Зеленський може не впоратися з обов'язками президента.

"Можна сказати, що Юлія Володимирівна почала боротьбу за прем'єрство. Якщо президент покаже слабку ефективність, вона розвине діяльність опозиційну, що критикуватиме і буде на себе брати повноваження", - заявив політтехнолог.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": "Пекло закінчився: що буде робити Тимошенко після виборів".