RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Блокада Керченської протоки: опубліковано свіжу інфографіку

Штучна затримка суден в Керченській протоці, створена агресією Росії в Азовському морі, в порівнянні з березнем, зросла більше, ніж наполовину.

Про це повідомив на своїй сторінці Facebook глава наглядової ради Майдану закордонних справ Андрій Клименко з посиланням на дані Моніторингової групи "Майдану закордонних справ", "Інституту Чорноморських стратегічних досліджень" і редакції BlackSeaNews.

Зокрема, за даними моніторингу, безпосередньо в море затримань і зупинок судів немає з жовтня 2018 року. У той же час, на вході в Азовське море, за станом на 1 травня 2019 року, сильно збільшилася тривалість затримки суден, що прямують в напрямку Маріуполя і Бердянська і назад.

"У березні було в середньому 25,3 години, в квітні збільшилася в 1,58 рази і становить 40,1 години, тобто зростання на 58,5%", - утоняются Клименко.

При цьому на виході з Азовського моря спостерігається хоч і невелике, але зменшення тривалості затримки суден (якщо в березні вона в середньому становила 33,7 годин, то вже в квітні - 24,4 години).

Як повідомляв "Апостроф", раніше Росія стягнула до Азовського моря величезне угруповання військ.