Був крутий і здувся? Стало відомо про спроби відмовити Порошенко від походу в Раду

На сьогоднішній день ще чинний президент України Петро Порошенко продовжує чіплятися за владу і готується йти до Верховної Ради, але частина його оточення категорично відмовляє його.

Про це повідомляє видання "Українська правда".

"Стіни впливають на людину. Поки Петро знаходиться на Банковій, він ще не відчуває, скільки він втратив. Зараз він і далі сидить до ночі на роботі, надуває щоки, проводить безглузді наради, підписує укази. Він чіпляється за президентство, як може", - описує свої враження один з високопоставлених чиновників в оточенні чинного президента.

Також відзначають, що в планах Порошенко - закріпити за собою більш 24,45%, які українці віддали за нього під час голосування 21 квітня. Також він хоче провести в наступну Раду опозиційну фракцію.

У той же час Петро Олексійович поки коливається, йти йому особисто в наступний парламент. Частина оточення Порошенко категорично відмовляє його від цієї ідеї.

За словами журналістів видання, як мінімум троє впливових спікерів, наближених до чинного президента, розкритикували такий хід.

"Ми йому говоримо: Петро, і будь ти візіонером, арбітром - навіщо тобі сідати зараз за парту і голосувати за закони? Ти п'ять років розповідав людям, який ти крутий, про те, що Путін - твій ворог, ти тут томос домагався. А тепер що, здувся? Це ж несерйозно все!" - обурюється один із співрозмовників, близький до Банкової.

Виходячи з цього, не можна виключати варіант того, що чинний президент очолить список нової партії БПП, але врешті-решт відмовиться від депутатства.

З іншого боку, Порошенко розцінює мандат як потенційний квиток до подальшого залишення в активній політиці і як подушку безпеки, якщо раптом нова влада "почне його наздоганяти". У той же час чинний президент впевнений, що його партії потрібен серйозний ребрендинг.

Раніше "Апостроф" повідомляв, чи допоможе бренд 25% стати Петру Порошенко лідером Верховної Ради.