RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Російський топ-чиновник засвітився на окупованому Донбасі: фото

Тимчасово виконуючий обов'язки глави республіки Башкирія Радій Хабіров відвідав окуповану територію України без узгодження з українською владою і прикордонними відомствами.

Про це сам російський чиновник розповів на своїй сторінці в Facebook.

Він зазначив, що їздив на окуповану бойовиками територію з метою відвідати меморіал башкирського національного героя Мінігалі Шаймуратова, який загинув на території Луганської області України разом зі своєю кінною дивізією в 1943 році в ході оборонних маневрів Червоної армії від сил Третього Рейху.

Російський чиновник зазначив, що керівництво РФ поки не присвоїло Шаймуратову зірку героя СРСР.

"Петрівське, Луганська народна республіка, місце боїв і загибелі одного з найлегендарніших і героїчних синів нашого народу - Мінігалі Шаймуратова. Обставини загибелі досі викликають суперечки, місце поховання - теж, зірку героя (незважаючи на неодноразові звернення керівництва республіки) не присвоїли ... У мене вийшло побувати на його могилі, де він лежить з більш ніж 200 воїнами, своїми соратниками", - повідомив Хабиров.

За словами чиновника, Башкирія протягом декількох років "допомагає" окупованим територіям України, і не планує припиняти це робити.

"Ми будемо допомагати їм, як це вже довгі роки роблять наші башкирські підприємства і громадські працівники", - заявив т.в.о. голови Башкирії.

Як повідомляв "Апостроф", раніше політичні експерти заявили, що візит т.в.о. голови Башкирії Радія Хабірова в ДНР є черговим сигналом для Києва про те, що розмовляти з новим президентом України Володимиром Зеленським Москва має намір з позиції сили.