RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Проросійська партія в ЄС закликала до розстрілів, використовуючи кадри з "Слуги народу": відео

Проросійська болгарська партія "Вазраждане" ("Відродження") за кілька днів до виборів в Європарламент розповсюдила в Facebook кадри з українського серіалу "Слуга народу", де тоді актор, а зараз президент України Володимир Зеленський, розстрілює депутатів парламенту.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Так, в соцмережі партія завантажила відео тривалістю 10 секунд, а в кінці зробила напис: "Відродження" - тільки ми можемо".

Як прокоментував такий пост журналістам "Радіо Свобода" голова партії "Вазраждане" Костадин Костадінов, відео "націлене на такі медіа, як ваше".

"За допомогою цього відео ми говоримо, що в Болгарії є засоби масової інформації, подібні Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода, які працюють на знищення болгарської держави", - заявив Костадінов.

На відеозапис виникли скарги, оскільки український серіал в Болгарії ніколи не транслювався, і кадри розстрілу парламенту вразили багатьох глядачів.

У той же час Центральна виборча комісія Болгарії заявила, що не може нічого зробити, так як агітаційні кампанії в Facebook не регулюються законодавчо. Деякі експерти з правових питань заявили, що заклик до насильства порушує Кримінальний кодекс Болгарії.

Зазначають, що "Вазраждане" ( "Відродження") - це відверто проросійська партія, котра закликає Болгарію вийти з Європейського союзу і НАТО.

Вибори в Європарламент в країнах ЄС відбуваються 23-26 травня. У Болгарії голосування заплановано на 26 травня.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі назріло скандал через сюжету серіалу "Слуга народу", який деякі вважають плагіатом книги з однойменною назвою письменника Василя Рудика.