RU  UA  EN

Середа, 17 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 квітня

16 квітня

Всі новини

Топ-посадовець Зеленського розповів, як його батько воював з "бандерівцями"

Помічник президента Володимира Зеленського Сергій Шефір розповів про складне минуле свого батька і його війні з "бандерівцями".

Про це він заявив в інтерв'ю lb.ua.

"Так, сьогодні у мене є питання до історії, до війни, є пам'ять, але, коли я приїжджаю в Німеччину, то не дивлюся з ненавистю на сучасних німців. Так, я вам більше скажу, у мене батько воював і навіть після війни боровся з "бандерівцями" і розповідав мені жахливі речі. Так, про їхні вчинки. Він служив в піхоті Червоної армії. Після війни його, 17-річного, перекинули в західну Україну. Батько розповідав про страшні картини. Я ріс з відчуттям, що "бандерівці "- це зло", - розповів він.

Також Шефір розповів про потужну пропаганду та інформаційну політику в той час.

"Я читаю, дивлюся щось, дізнаюся, розмовляю з представниками обох таборів і розумію, що людей зіштовхнули. Одні воювали за свою землю, незалежність, а іншим говорили - це бандити. Інформаційна політика тоді ось так працювала. Я вам більше скажу, у батька був перший інфаркт після того, як в 90-ті почали розкривати інформацію про злочини Сталіна. Він свято вірив у радянські гасла і говорив: "Ми йшли з ім'ям Сталіна в бій", - розповів помічник президента.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Шефір пояснив відмову від військового параду.

Також Шефір висловився про хороших росіян і скандал з серіалом "Свати".

Крім того, Шефір поділився думкою про українську мову і компроміс з Донбасом.