RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Путін пішов на нову підлість проти України: подробиці

Президент Росії Володимир Путін підписав новий закон, яким розширив список українців, які можуть отримати посвідку на проживання в РФ, при цьому без отримання дозволу на тимчасове проживання.

Про це повідомляється на офіційному порталі правової інформації.

Так, зокрема, без урахування квоти, що затверджується урядом, буде видаватися дозвіл на тимчасове проживання осіб, які є "громадянином України або особою без громадянства, які постійно проживали на території України, визнані як біженці або які отримали тимчасовий притулок на території Російської Федерації".

Спрощений режим отримання посвідки на проживання поширюється також на тих, хто "сам або родич по прямій висхідній лінії, усиновитель або чоловік (дружина) якого був підданий незаконній депортації з території Кримської АРСР, а так само родичу по прямій низхідній лінії, усиновленим дітям або дружині зазначеного іноземного громадянина, який представив довідку про реабілітацію, виданий органом внутрішніх справ, органом прокуратури РФ або судом".

Також на спрощений режим отримання посвідки на проживання можуть розраховувати особи, що народилися на території РРФСР і мали в минулому громадянство СРСР, особи віком до 18 років, чиї батьки або постійно живуть в Росії, або отримують посвідку на проживання разом з дітьми, а також ті, чиї батьки або діти - громадяни РФ і постійно проживають в країні.

Як повідомлялося, раніше Путін в Італії різко висловився через Україну.

Детальніше про те, як Путін намагається тиснути на Україну, читайте в матеріалі "Апострофа": Чаша порушень Росії вже на межі, ще трохи і потече - генерал Ігор Романенко.