RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Зеленський прийшов в Раду через підсумки переговорів в Мінську: перші подробиці і онлайн трансляція

Президент Володимир Зеленський приїхав до Верховної Ради України, де проходить засідання фракції "Слуга народу" в зв'язку з узгодженням "формули Штайнмаєра" на переговорах в Мінську.

Онлайн трансляцію проводить RadaTVchannel.

Народний депутат Олексій Гончаренко зазначив, що консультації з лідерами парламентських фракцій вже завершилися. Зараз глави фракцій проводять засідання для своїх депутатів разом з Володимиром Зеленським.

За інформацією телеканалу, Зеленський досі знаходиться в будівлі Верховної Ради. Деякі депутати припускають, що президент виступить в залі.

Як пише "УП. Off the record", Зеленський на зустрічі з головами фракцій був дуже нервовий, але він переконував, "що все буде добре, все розрулить і парламент може розслабитися".

"Зеленський говорив, що все буде добре. Ніяких виборів без контролю територій", - розповідають джерела.

У той же час глави фракцій пропонували вийти в зал і повторити все це з трибуни. Але президент відмовився - сказав, що це вже зайве, тому що він публічно виступив вчора і все пояснив.

Відзначають, що засідання парламенту повинно було початися о 10:00, але через консультації це до сих пір не відбулося.

За даними агентства "Інтерфакс-Україна", в залі знаходяться кілька десятків депутатів, фракція "Слуга народу" відсутня.

Як повідомляв "Апостроф", у президента Росії Володимира Путіна є можливість повторити з "формулою Штаймайера" той же трюк, що він виконав раніше з Мінськом угод.