RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Викликає тривогу: в ЄС стурбовані припиненням реформ в Україні

У Європі стурбовані припиненням реформ в Україні, а саме в сфері охорони здоров'я, а також з причини "сліпого" голосування в парламенті.

Про це заявила віце-президент Комітету асоціації "Україна-ЄС" депутат Європейського парламенту Віола фон Крамон-Таубадель.

"Те небагато доброго, що було досягнуто при президенті Порошенку, поки не просувається вперед, наприклад, в реформі охорони здоров'я, що викликає стурбованість. Це не відповідає очікуванням Європи і Європейського парламенту щодо того, що Україна стане європейською країною з європейськими цінностями", - сказала вона.

При цьому вона підкреслила, що Європа дуже зацікавлена в продовженні інтенсивної співпраці з Україною. Незважаючи на це в Європі вважають, що сильний парламент означає іншу процедуру прийняття законопроектів.

"Ми виділяємо достатню кількість грошей цій чудовій країні (Україні - ред.), Багато грошей іде на реформи. І якщо пан Зеленський не хоче продовжувати з цими реформами, а замість цього їм перешкоджати або навіть повернути їх назад, ми повинні на це реагувати. ми не будемо мовчати", - зазначила вона.

Нагадаємо, що у Верховній Раді проголосували за закон, який удвічі скорочує кількість суддів Верховного суду.