RU  UA  EN

Четвер, 23 травня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 травня

Всі новини

Питання на тисячі доларів: з'ясувався важливий нюанс із закриттям посольства Ізраїлю

Посольство Ізраїлю припинило свою роботу не тільки в Україні, а й в усьому світі. Це пов'язано з затяжним конфліктом дипломатів і військових аташе з Міністерством фінансів країни.

Як пишуть західні ЗМІ, з діями МЗС Ізраїлю згодні в Міністерстві оборони і профспілці Гистадрут. Страйк оголошено після тривалої суперечки з Мінфіном по виплатах ізраїльським представникам країни за кордоном.

В ізраїльському казначействі заявили, що необхідно змінити спосіб відшкодування витрат і оподаткування виплат, що може вдарити по дипломатам і аташе, які давно скаржилися на низькі зарплати.

Крім того, ізраїльське керівництво готове нав'язати нову систему заднім числом, що змусить дипломатів погасити тисячі доларів.

Цікаво, що дипломати Ізраїлю вже давно скаржаться на низькі зарплати і погані умови праці. Так, в січні 2011 року вони зірвали запланований візит до Ізраїлю президента Росії Дмитра Медведєва, але в цілому їх дії приносили мало результатів.

Відзначимо, що бюджет МЗС Ізраїлю становить близько 367 мільйонів доларів на рік.

Як повідомляв "Апостроф", 19 серпня, президент України Володимир Зеленський і прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху досягли важливих домовленостей щодо співпраці між країнами.