RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Багато білих броньовиків і БМП: з'явилися нові деталі розведення сил на Донбасі, відео

За процесом розведення військ в зоні дії операції Об'єднаних сил на Донбасі 9 листопада стежило багато міжнародних спостерігачів і журналістів.

Про це повідомляється в сюжеті ТСН.

Близько 12:00 біля села Богданівка, Донецької області, в небо злетіла біла сигнальна ракета, яка сповіщала про готовність українських військ почати відхід з передових позицій. За словами розвідників, така ж ракета раніше була випущена з боку бойовиків.

На місці побувало багато білих бронеавтомобілів ОБСЄ і безпілотників, які кружляли над головами військових і журналістів. Командир бригади ЗСУ заявив, що особисто виходив на передові позиції і спостерігав "білий сигнал" з окупованої території.

О 12:15 в небі з'явилася друга, зелена ракета, що повідомляє про початок руху від передової в тил на один кілометр. Незабаром після цього на горизонті з'явилися БМП і вантажівки.

Як повідомляється, військовослужбовці відступили не в чисте поле - генерали говорять, що так вже відводили підрозділи в 2016-му, під час першої спроби розведення. А тепер якісно підготувати для оборони колишні окопи дозволила ще й незвичайно тепла і суха, як для листопада, погода.

"Все було підготовлено заздалегідь: окопи, бліндажі, місця для відпочинку", - говорить заступник командувача ООС Богдан Бондар.

Нагадаємо, докладніше про розведення сил на Донбасі читайте в матеріалі "Апострофа": Розведення сил на Донбасі: чому не можна вірити бойовикам.