RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Не тільки шантаж з військовою допомогою: стало відомо про ще одну підлість Трампа проти України

Президент США Дональд Трамп заборонив Білому дому публікувати заяви про захоплення Росією українських кораблів у Керченській протоці, що сталося восени 2018 року.

Про це заявив колишній радник екс-спецпредставника США по Україні Крістофер Андерсон під час дачі показань комітетам Палати представників.

Він зазначив, що в день захоплення в Держдепартаменті вже було готове заяву, що засуджує Росію, але в Білому домі заблокували його публікацію. За словами Андерсона, президент наклав заборону на будь-які заяви про те, що трапилося.

У свою чергу помічник секретаря міністра оборони Лора Купер заявила, що Трамп заморозив військову підтримку для України через політичні мотиви.

Справа в тому, що Трамп в обмін на допомогу планував отримати від української влади заяву про розслідування проти сім'ї Байденом.

Під час слухань у Палаті представників Купер розповіла, що члени Держдепу і чиновники міноборони відмовляли Трампа від такого кроку.

Нагадаємо, що Міністерство оборони США не буде надавати Конгресу документи, в яких йдеться про рішення президента Дональда Трампа заморозити військову допомогу для України.