RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Українська делегація збирається повернутися до роботи в ПАРЄ: названо терміни

Українська делегація може повернутися до складу ПАРЄ вже в січні 2020 року, про що заявив віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба.

Як повідомляє "Апостроф" , в інтерв'ю "РБК-Україна" політик зазначив, що Київ не повинен залишати Асамблею раз і назавжди, так як "повинен завдати удару у відповідь".

"Я вважаю, що січень - це можливість повернутися в Асамблею, показати, що ми здатні на жорсткі рішення, якщо наші інтереси жорстко ігноруються. Кидати Асамблею раз і назавжди - це неправильно категорично. Б'ють тебе - бий у відповідь. Але йти з рингу - це неправильно", - сказав він.

Кулеба також погодився з тим, що українській делегації їхати в жовтні на сесію ПАРЄ не слід було, при цьому на січневу, вважає він, їхати потрібно обов'язково.

"Пояснюю дуже просто. У січні відбудеться перезавантаження Асамблеї, зміниться голова, люди, які ногами, руками, вухами і очима повертали Росію в ПАРЄ, втратять свої посади. З'явиться шанс на оновлення", - зазначив він.

Також Кулеба вважає, що керівництво ПАРЄ зманіпульованою правилами Асамблеї, коли позбавило українську делегацію всіх прав через відмову їхати на жовтневу сесію.

"Це зробила людина, яка до цього два роки розповідала, що не можна нікого позбавляти ніяких прав, що ми тут усі рівні і однакові, але тоді треба було російських повертати. Коли нерви не витримали, і від емоцій захотілося "покарати" Україну, то, виявляється, стало можна все зробити, перекручуючи правила. Як до таких людей можна повертатися, працювати з ними, жати їм руки?" - додав він.

Нагадаємо, що Україна здобула несподівану перемогу над Росією в ООН.