RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Кого ще можуть вигнати з "Слуги народу": названо прізвища

Стало відомо, наскільки реальним є сценарій подальшого виключення народних депутатів з фракції "Слуга народу", враховуючи скандал з виключенням Анни Скороход та Антона Полякова.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа".

Так, про більш масштабні чистки в складі фракції монобільшості говорити поки рано. Попереду - голосування за зміни до Конституції з необхідністю зібрати 300 голосів, тому можна спрогнозувати, що рішення про Полякова та Скороход повинні згуртувати і налякати колектив фракції. Налаштовувати проти себе велику кількість своїх же депутатів керівництво СН, швидше за все, не ризикне.

При цьому резонансне рішення про ринок землі отримало ще кілька голосів "проти" від "слуг народу". Червону кнопку натиснули також Георгій Мазураш, спортсмен із Чернівців і підприємець Сергій Нагорняк із Київської області. Заяв від депутатів про тиск на них керівництвом фракції озвучено не було.

Найяскравішим і конфліктним депутатом фракції залишається Олександр Дубінський. Провокаційні футболки, гучні звинувачення на адресу лідерів фракції, публічні жорсткі і не завжди коректні висловлювання, 27 квартир і цілий автопарк - такий персонаж не може не обговорюватися на нарадах, присвячених партійній дисципліні. Однак джерела "Апострофа" у фракції висловили сумніви в тому, що його можуть виключити.

"Що б не робив Дубінський, скільки б не верещав, не пнувся, він голосує разом із фракцією. Концентрація навколо нього якоїсь групи тих депутатів, які сумніваються, - лише на руку фракції. Умовний депутат, який прагне до опозиції, стає на орбіту Дубінського, а там вже Саша повертає його непомітно в потрібне русло", - сказав співрозмовник "Апострофа".

Тому глобальні партійні чистки в "Слузі народу" навряд чи почнуться, адже в момент, коли кожен голос може стати вирішальним, вірними послідовниками не розкидаються. Навіть якщо вони вже не настільки вірять у світле "зелене" майбутнє.

Детальніше про це, читайте в матеріалі "Апострофа": Бунт в партії "зелених": як позбавляються від невгодних "слуг народу".