RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Розвиток бізнесу і не тільки: про що домовилися Зеленський і Бабіш на зустрічі, відео

У вівторок, 19 листопада, президент України провів переговори з прем'єр-міністром Чехії Андрієм Бабішем, який прибув до Києва з офіційним візитом. Разом з ним приїхали в столицю міністр промисловості і торгівлі Чехії Карел Гавлічек, а також 85 підприємців.

14:40 Зеленський і Бабіш обговорили розвиток бізнесу, інвестиції чеських бізнесменів в Україну і перспективи в сфері торгівлі.

Окремо президент України подякував Бабішу за рішення про реабілітацію українських військових в чеських медичних установи.

"Значну частину нашої розмови ми приділили тому, що повинна робити українська сторона, щоб збільшувати кількість чеських підприємств, які відкриваються в Україні, і інвестиції чеського капіталу. Це - захист зазначених інвестицій і повага в бізнес-відносинах", - підкреслив Зеленський.

У свою чергу, прем'єр-міністр Чехії Андрій Бабіш назвав зустріч з президентом України перезапуском відносин. Він нагадав, що з 2014 року Чехія надала Україні 15 млн євро допомоги і підтримує впровадження реформ.

12:50 В Офісі президента заявили, що переговори вже стартували, зокрема, на офіційній сторінці ОПУ з'явилося відео виступу Зеленського і Бабіша перед представниками ЗМІ.

Головна мета візиту іноземної делегації - висловити підтримку територіальної цілісності, cуверенітету і незалежності України, а також подальше зближення України і Європейського союзу.

Члени чеської делегації мають на меті візиту підтримку двосторонніх чесько-українських відносин, зокрема, в сфері економіки. У програмі візиту проведення в Києві чесько-українського торгового форуму, в роботі якого візьме участь президент Господарської палати Чехії Володимир Длоугі.

Як повідомляв "Апостроф", узгоджено дату саміту "нормандської четвірки", де зустрінуться президенти України і РФ Володимир Зеленський з Володимиром Путіним.